actuele situatie - DOS in coronatijd

Dit bericht zullen wij updaten als er wijzigingen zijn. Laatste wijziging: 10-07-2021

Op dit moment is het vakantie!

Mochten er begin van het nieuwe seizoen nog maatregelen gelden, zullen wij deze hier vermelden. 

 

Na 12 jaar afscheid van voorzitter DOS

Na 12 jaar neemt Hienke v. Langevelde afscheid als voorzitter van gymnastiekvereniging DOS. 4299 dagen is zij in deze rol zeer actief geweest!

Na de bestuurscrisis in 2009 begon Hienke in een klein groepje als nieuw bestuur. Formeel moesten de taken verdeeld worden en op papier werd Hienke voorzitter. Deze rol trok haar niet zo erg, maar het was toch maar een formaliteit.

Maar Hienke groeide in haar rol als voorzitter en trad ook steeds meer als voorzitter naar buiten toe. Hienke was echt een uitvoerende voorzitter. Een echte doener. Iemand die aanpakt en doorpakt. Zij was enorm betrokken bij de vereniging, wist wat er speelde en had oog voor de mensen met wie zij samenwerkte. Lekker no nonsens, korte lijntjes en met elkaar aanpakken, was waar Hienke voor stond. Hienke deed naast haar voorzitters taken, nog veel kleine praktische zaken tussendoor.

Afgelopen jaar heeft Hienke het voorzitterschap overgedragen aan Lenneke Kalisvaart en heeft ze nog een jaar meegedraaid als algemeen bestuurslid. Op deze manier bleef het bestuur stabiel en kon Lenneke groeien in haar nieuwe rol als voorzitter, nadat ze jarenlang als leiding en algemeen bestuurslid had meegedraaid binnen DOS.

Hienke zal als voorzitter gemist worden binnen DOS. Al haar inzet, tijd en enthousiasme wordt enorm gewaardeerd. Als uiting daarvan is Hienke op 8 juni tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering benoemd tot erelid.

Afscheid voorzitter DOS

foto: Lenneke Kalisvaart (links) en Hienke v. Langevelde (rechts)

eenmalige wijziging lessen 19 april

Maandag 19 april zijn de buitenlessen eenmalig op het terrein van vv Bodegraven (Groene Zoom 2) 
Hier kunnen wij gebruik maken van de tumblingbaan. 

De lestijden zijn voor deze maandag aangepast:


- selectie basisschoolleeftijd               17.45 - 18.45 uur

- aspiranten                                        18.45 - 19.45 uur

- springgroep                                      19.45 - 20.45 uur

Buitenles voor de recreatiegroepen

Op zaterdagmiddag 20 maart werd er een buitenles georganiseerd voor de recreatiegroepen van juf Eva en juf Marije. De selectie en aspirantengroepen zijn al twee weken buiten aan het turnen, maar nu was het ook de beurt aan groep 1-5 en groep 5-8. Met een groep van 15 kinderen en 21 kinderen was er een gezellige opkomst. De meiden waren erg blij om weer een keertje buiten te mogen turnen. Vol enthousiasme is er geoefend met koprollen, radslagen, sprongen en elementen op de balk. Beide lessen werden afgesloten met een spelletje met de parachute. Wij vonden het erg leuk om weer buiten aan de slag te kunnen! De komende periode zal er zeker nog eens een buitenactiviteit voor de recreatiegroepen plaatsvinden. Tot dan!

Buitenles foto 1 Buitenles foto 2 Buitenles foto 3 Buitenles foto 4 Buitenles foto 5

Activiteit tijdens Lockdown


Tot 9 februari zullen geen lessen gegeven worden, maar we zitten niet stil!

Als bestuur en leiding vinden we het natuurlijk ontzettend jammer dat we geen lessen kunnen geven, want we staan te trappelen om weer aan de slag te gaan. Het enthousiasme van de leiding zorgt er voor dat we alle groepen toch iets kunnen aanbieden.

Toch actief

·        De gymfitleden hebben de mogelijkheid om online lessen mee te doen. Deze lessen zijn nu op maandagavond en worden gegeven door Natascha. Als je dit als ouder leest en denkt, dat is ook wel wat voor mij, neem contact op, dan kan je ook mee doen en lekker fit blijven!

·        Voor de selectie, springgroep en aspiranten hebben Eva en Marijke filmpjes gemaakt, zodat jullie een flinke workout kunnen doen. Zo kunnen jullie straks helemaal fit weer beginnen met de lessen.

·        Voor de recreatiegroepen worden ook filmpjes gemaakt met leuke oefeningen en/of spelletjes. Marije en Eva zullen laten zien wat je thuis kunt doen!

·        Voor de freerunners komen er challenges aan. Daan en Owen zullen jullie uitdagen!

·        De dreumesen en peuters krijgen de ‘echte’ Peuterpretliedjes, zodat jullie thuis lekker kunnen dansen.

 

De filmpjes voor de groepen worden per email aan de betreffende groepen verspreid.
We hopen dat jullie zo toch een beetje kunnen blijven bewegen en sporten!
In de zaal met elkaar is natuurlijk leuker, daar kijken we weer enorm naar uit.

Het is nog even volhouden voor iedereen, daarom wensen we jullie allemaal sterkte en gezondheid toe.
Heb je nog vragen of opmerkingen? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

namens het bestuur DOS

 

Lenneke Kalisvaart
voorzitter

Een heel mooi en sportief nieuwjaar!

We wensen jullie allemaal een heel mooi en sportief nieuwjaar! 
Helaas kunnen we nog even niet starten met de lessen, maar we hopen dat dit snel weer anders zal worden!

Zodra we meer weten hierover, zullen we natuurlijk hierover berichten!

Op facebook 'springen' we het nieuwe jaar in! Wil je ook een foto insturen, ga naar onze besloten facebookgroep
Nog geen lid? stuur een vriendschapsverzoek!

namens het bestuur,

Lenneke Kalisvaart

Fijne feestdagen!

Zo is er een abrupt einde gekomen aan het sportjaar 2020 bij DOS.
We zien er naar uit om in januari weer te kunnen gaan starten, na een veel te lange ‘winterstop’.

Voor nu wensen we jullie ondanks alle beperkingen een hele fijne kerstvakantie, een zinvolle kerst en een gezond 2021!

Fijne feestdagen!

Pietengym bij DOS

Wat was het heerlijk om weer echte Pietengym te hebben bij DOS.
Een hoop dingen kunnen vanwege corona niet doorgaan, maar als vereniging blijven we zoeken naar wat wel kan! Met leiding en bestuur zoeken we naar creatieve oplossingen.
Gelukkig kunnen de lessen bijna allemaal doorgang vinden en was er woensdagavond zelfs een echt Pietengym voor de groepen 1 t/m 4. De zaal was opgebouwd om de kinderen te laten pietengymmen: balanceren, klimmen, kruipen, springen, zwaaien…er kwam van alles voorbij.
De kinderen werden verrast door de komst van twee echte pieten die door Sinterklaas waren gestuurd om ook te leren turnen. Ze deden erg hun best en de kinderen hielpen de pieten erg goed.

We hebben allemaal genoten van een hele gezellige avond!

Meer foto’s van de Pietengym kun je zien in het menu Beeldmateriaal.

Pietengym

Ontwikkelingen Dreumes- en Peuterpret

Helaas kunnen de Dreumes- en Peuterpret nog steeds niet hervat worden vanwege de maatregelen en richtlijnen rondom corona. We vinden dat als bestuur heel jammer, maar gezondheid en veiligheid staan voorop. Tot de kerstvakantie zullen er geen lessen plaatsvinden. In januari hopen we, op een aangepaste manier, weer van start te kunnen.
De komende weken zullen we ons gaan voorbereiden op welke manier we deze lessen gaan vormgeven. Op 4 en 11 december zal Lieke testlessen doen.
Hierbij kunnen maximaal 15 kinderen en 15 ouders aanwezig zijn. Tijdens de lessen gaat Lieke met de aanwezige ouders brainstormen en uitproberen hoe de lessen het best ingericht kunnen worden.
De ouders van onze Dreumesen en Peuters hebben hierover een mail gekregen met de mogelijkheid zich hiervoor op te geven. Hiervoor geldt een maximum van 15 kinderen + 15 ouders.