DOS-kamp was weer fantastisch!

Het eerste weekend van oktober zijn we weer op kamp geweest.
Een jaarlijks terugkerend feest voor alle turnleden van 7 tot 16 jaar.

Op vrijdagavond vertrok een groep van ruim 40 deelnemers samen met de kampleiding naar Ermelo naar een, ondertussen bekend en vertrouwd, kamphuis. Tijdens het kamp werden de deelnemers vermaakt met veel bosspellen, een creatieve ochtend, sport- en spelmiddag, een bonte avond, een kampdienst en natuurlijk ook levend stratego. Ook was er tussendoor heerlijk vrije tijd. De regen heeft gelukkig bijna geen invloed gehad op het programma en konden we veel naar buiten! Alle leiding en kinderen hebben genoten van het kamp! Er zijn alweer plannen voor volgend jaar!

Via deze weg bedanken we de voorbereidingsgroep en alle leiding voor alle organisatie en begeleiding. Mede door jullie was het weer een groot succes!

Meer foto’s van het kamp kun je zien in het menu Beeldmateriaal.

DOS kamp 2021

DOS start met kleutergym

Houdt uw kind erg van klauteren en klimmen, of is het zelfs al een beetje aan het turnen? Of vindt uw kind dit juist allemaal een beetje spannend? DOS Bodegraven gaat weer starten met kleutergym. Spelenderwijs zal uw kind kennismaken met de turnsport. In deze lessen zal uw kind motorisch uitgedaagd worden. Veel bewegen staat voorop. Alle grondvormen van bewegen zullen aan bod komen zoals; springen, zwaaien, klimmen, dansen, balanceren, duikelen, et cetera. Ook kijken we naar de individuele ontwikkeling van het kind, en passen de spellen en oefeningen daarop aan.

 

De kleutergym is voor kinderen van 3,5 jaar en groep 1 en 2.
De lessen zijn om de week op dinsdagmiddag, van 16:00 tot 17:00 uur, in sportzaal De Kuil.
starttarief: 6 lessen (tot de kerstvakantie) voor 20 euro

 

 U kunt uw kind aanmelden door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Vermeld daarbij de naam en achternaam van uw kind, de geboortedatum, uw e-mailadres en uw telefoonnummer.

 We hopen op 12 oktober 2021 te starten met de eerste les. We kunnen alleen starten als we voldoende aanmeldingen hebben. Na de aanmelding wordt u persoonlijk op de hoogte gehouden.

 

 

 

 

Start nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen gaat van start!
Alle voorbereidingen zijn in volle gang en we hebben er ontzettend veel zin in!

Vanaf a.s. maandag 30 augustus starten onze lessen weer. 
We hopen jullie dan allemaal weer te zien. 

Ook het definitieve lesrooster staat op deze site.  Let op, er is een kleine wijziging in de lestijden op de woensdag:
groep 2-3-4 en aspiranten 1 starten om 17.30 uur.
groep 4-5 en aspiranten 2 starten om 18.30 uur. 

De leden van de Dreumes- en Peuterpet krijgen een aparte mail over de groepsindeling.

Goed om te weten bij de start van de lessen:
- We houden ons aan de algemene corona-maatregelen.
- Tijdens het sporten is 1,5 meter niet noodzakelijk. Buiten het sporten geldt de 1,5 meter wel voor personen boven de 18 jaar. 
- Ouders zijn weer welkom op de tribune, daarbij wordt wel 1,5 meter afstand gehouden.
- Ben je verkouden of niet fit, kom dan niet naar de zaal. 

Voor vragen of opmerkingen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tot ziens in de zaal!

 

Bestuur en leiding DOS

Na 12 jaar afscheid van voorzitter DOS

Na 12 jaar neemt Hienke v. Langevelde afscheid als voorzitter van gymnastiekvereniging DOS. 4299 dagen is zij in deze rol zeer actief geweest!

Na de bestuurscrisis in 2009 begon Hienke in een klein groepje als nieuw bestuur. Formeel moesten de taken verdeeld worden en op papier werd Hienke voorzitter. Deze rol trok haar niet zo erg, maar het was toch maar een formaliteit.

Maar Hienke groeide in haar rol als voorzitter en trad ook steeds meer als voorzitter naar buiten toe. Hienke was echt een uitvoerende voorzitter. Een echte doener. Iemand die aanpakt en doorpakt. Zij was enorm betrokken bij de vereniging, wist wat er speelde en had oog voor de mensen met wie zij samenwerkte. Lekker no nonsens, korte lijntjes en met elkaar aanpakken, was waar Hienke voor stond. Hienke deed naast haar voorzitters taken, nog veel kleine praktische zaken tussendoor.

Afgelopen jaar heeft Hienke het voorzitterschap overgedragen aan Lenneke Kalisvaart en heeft ze nog een jaar meegedraaid als algemeen bestuurslid. Op deze manier bleef het bestuur stabiel en kon Lenneke groeien in haar nieuwe rol als voorzitter, nadat ze jarenlang als leiding en algemeen bestuurslid had meegedraaid binnen DOS.

Hienke zal als voorzitter gemist worden binnen DOS. Al haar inzet, tijd en enthousiasme wordt enorm gewaardeerd. Als uiting daarvan is Hienke op 8 juni tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering benoemd tot erelid.

Afscheid voorzitter DOS

foto: Lenneke Kalisvaart (links) en Hienke v. Langevelde (rechts)

Eenmalige wijziging lessen 19 april

Maandag 19 april zijn de buitenlessen eenmalig op het terrein van vv Bodegraven (Groene Zoom 2) 
Hier kunnen wij gebruik maken van de tumblingbaan. 

De lestijden zijn voor deze maandag aangepast:

- selectie basisschoolleeftijd             17.45 - 18.45 uur

- aspiranten                                        18.45 - 19.45 uur

- springgroep                                      19.45 - 20.45 uur

Buitenles voor de recreatiegroepen

Op zaterdagmiddag 20 maart werd er een buitenles georganiseerd voor de recreatiegroepen van juf Eva en juf Marije. De selectie en aspirantengroepen zijn al twee weken buiten aan het turnen, maar nu was het ook de beurt aan groep 1-5 en groep 5-8. Met een groep van 15 kinderen en 21 kinderen was er een gezellige opkomst. De meiden waren erg blij om weer een keertje buiten te mogen turnen. Vol enthousiasme is er geoefend met koprollen, radslagen, sprongen en elementen op de balk. Beide lessen werden afgesloten met een spelletje met de parachute. Wij vonden het erg leuk om weer buiten aan de slag te kunnen! De komende periode zal er zeker nog eens een buitenactiviteit voor de recreatiegroepen plaatsvinden. Tot dan!

Buitenles foto 1 Buitenles foto 2 Buitenles foto 3 Buitenles foto 4 Buitenles foto 5

Activiteit tijdens Lockdown


Tot 9 februari zullen geen lessen gegeven worden, maar we zitten niet stil!

Als bestuur en leiding vinden we het natuurlijk ontzettend jammer dat we geen lessen kunnen geven, want we staan te trappelen om weer aan de slag te gaan. Het enthousiasme van de leiding zorgt er voor dat we alle groepen toch iets kunnen aanbieden.

Toch actief

·        De gymfitleden hebben de mogelijkheid om online lessen mee te doen. Deze lessen zijn nu op maandagavond en worden gegeven door Natascha. Als je dit als ouder leest en denkt, dat is ook wel wat voor mij, neem contact op, dan kan je ook mee doen en lekker fit blijven!

·        Voor de selectie, springgroep en aspiranten hebben Eva en Marijke filmpjes gemaakt, zodat jullie een flinke workout kunnen doen. Zo kunnen jullie straks helemaal fit weer beginnen met de lessen.

·        Voor de recreatiegroepen worden ook filmpjes gemaakt met leuke oefeningen en/of spelletjes. Marije en Eva zullen laten zien wat je thuis kunt doen!

·        Voor de freerunners komen er challenges aan. Daan en Owen zullen jullie uitdagen!

·        De dreumesen en peuters krijgen de ‘echte’ Peuterpretliedjes, zodat jullie thuis lekker kunnen dansen.

 

De filmpjes voor de groepen worden per email aan de betreffende groepen verspreid.
We hopen dat jullie zo toch een beetje kunnen blijven bewegen en sporten!
In de zaal met elkaar is natuurlijk leuker, daar kijken we weer enorm naar uit.

Het is nog even volhouden voor iedereen, daarom wensen we jullie allemaal sterkte en gezondheid toe.
Heb je nog vragen of opmerkingen? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

namens het bestuur DOS

 

Lenneke Kalisvaart
voorzitter

Een heel mooi en sportief nieuwjaar!

We wensen jullie allemaal een heel mooi en sportief nieuwjaar! 
Helaas kunnen we nog even niet starten met de lessen, maar we hopen dat dit snel weer anders zal worden!

Zodra we meer weten hierover, zullen we natuurlijk hierover berichten!

Op facebook 'springen' we het nieuwe jaar in! Wil je ook een foto insturen, ga naar onze besloten facebookgroep
Nog geen lid? stuur een vriendschapsverzoek!

namens het bestuur,

Lenneke Kalisvaart

Ontwikkelingen Dreumes- en Peuterpret

Helaas kunnen de Dreumes- en Peuterpret nog steeds niet hervat worden vanwege de maatregelen en richtlijnen rondom corona. We vinden dat als bestuur heel jammer, maar gezondheid en veiligheid staan voorop. Tot de kerstvakantie zullen er geen lessen plaatsvinden. In januari hopen we, op een aangepaste manier, weer van start te kunnen.
De komende weken zullen we ons gaan voorbereiden op welke manier we deze lessen gaan vormgeven. Op 4 en 11 december zal Lieke testlessen doen.
Hierbij kunnen maximaal 15 kinderen en 15 ouders aanwezig zijn. Tijdens de lessen gaat Lieke met de aanwezige ouders brainstormen en uitproberen hoe de lessen het best ingericht kunnen worden.
De ouders van onze Dreumesen en Peuters hebben hierover een mail gekregen met de mogelijkheid zich hiervoor op te geven. Hiervoor geldt een maximum van 15 kinderen + 15 ouders.