Na 12 jaar afscheid van voorzitter DOS

Na 12 jaar neemt Hienke v. Langevelde afscheid als voorzitter van gymnastiekvereniging DOS. 4299 dagen is zij in deze rol zeer actief geweest!

Na de bestuurscrisis in 2009 begon Hienke in een klein groepje als nieuw bestuur. Formeel moesten de taken verdeeld worden en op papier werd Hienke voorzitter. Deze rol trok haar niet zo erg, maar het was toch maar een formaliteit.

Maar Hienke groeide in haar rol als voorzitter en trad ook steeds meer als voorzitter naar buiten toe. Hienke was echt een uitvoerende voorzitter. Een echte doener. Iemand die aanpakt en doorpakt. Zij was enorm betrokken bij de vereniging, wist wat er speelde en had oog voor de mensen met wie zij samenwerkte. Lekker no nonsens, korte lijntjes en met elkaar aanpakken, was waar Hienke voor stond. Hienke deed naast haar voorzitters taken, nog veel kleine praktische zaken tussendoor.

Afgelopen jaar heeft Hienke het voorzitterschap overgedragen aan Lenneke Kalisvaart en heeft ze nog een jaar meegedraaid als algemeen bestuurslid. Op deze manier bleef het bestuur stabiel en kon Lenneke groeien in haar nieuwe rol als voorzitter, nadat ze jarenlang als leiding en algemeen bestuurslid had meegedraaid binnen DOS.

Hienke zal als voorzitter gemist worden binnen DOS. Al haar inzet, tijd en enthousiasme wordt enorm gewaardeerd. Als uiting daarvan is Hienke op 8 juni tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering benoemd tot erelid.

Afscheid voorzitter DOS

foto: Lenneke Kalisvaart (links) en Hienke v. Langevelde (rechts)