Assistententraining

Alle assistenten en leiding zijn het jaar goed begonnen. 
In een training van 2 uur zijn alle assistenten bijgeschoold op gebied van uitleggen, veiligheid en vangen. 
Zo zijn ze weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. 
Wat zijn we trots op al deze meiden en hun inzet! 
Hierdoor kunen we als leiding de lessen nog beter geven! 

Assistententraining (foto 1) Assistententraining (foto 2)

Sinterklaasfeest groep 3-4 en 4-5

Woensdag 29 november vond het jaarlijkse Sinterklaasfeest van DOS plaats bij de groepen 3/4 en 4/5. Inmiddels is dit feest een gezellige jaarlijkse traditie geworden, waar de kinderen en leiding al weken naar uitkijken. 

De kinderen van groep 3/4 mochten dit feest aftrappen en kwamen mooi verkleed als (turn)piet de zaal in. In de zaal stond een indrukwekkend parcours voor de pietengym klaar. De kinderen hebben geoefend om over de daken te lopen met cadeautjes, te klimmen, te zwaaien en cadeautjes in de schoorsteen te gooien. Na 20 minuten kwamen er opeens twee vrolijke pieten de zaal binnen. Ze waren op pad gestuurd door Sinterklaas om mee te komen doen, alleen hadden ze nog nooit geturnd. Gelukkig mochten ze van de meiden mee oefenen en kregen ze ook de nodige aanmoediging en tips. 

Ook bij groep 4/5 konden de pieten even blijven om mee te doen. Ze werden steeds beter in het turnen, maar sommige onderdelen bleven spannend. De pieten kwamen tot de conclusie dat ze misschien beter kunstpieten konden blijven en de volgende keer turnpiet moeten sturen naar DOS. 

Aan het einde van de lessen kregen de kinderen wat lekkers. De kinderen hebben er zichtbaar van genoten en wij als leiding ook. Via deze weg willen we ook alle ouders en kinderen bedanken die hebben geholpen bij het inpakken van de nepcadeautjes. 

Tot volgend jaar Sint!

Sinterklaasfeest groep 3-4 en 4-5

Springwedstrijden

Zaterdag 25 november heeft DOS met 5 teams mee gedaan en de regionale groepsspringwedstrijden in Gouda. 
Het was een hele geslaagde sportieve dag. Alle deelnemers hebben in groepsverband de mooiste sprongen laten zien. 
Zij hebben meegedaan op de onderdelen plank(oline) kast, minitrampoline pegasus, minitrampoline en airtrack.

De deelnemers, assistenten en leiding hebben er met elkaar voor gezorgd dat het een sportieve dag is geworden, waarbij we ook nog veel prijzen in de wacht hebben gesleept.

Springwedstrijden

DOSkamp 2023 - Het was één groot feest!

Vrijdagavond 22 september vertrokken we vanaf de Kuil met 51 kinderen en nog 15 leiding richting Ermelo voor het jaarlijkse DOS-kamp. Dit jaar was het thema “DOS op Safari”. Toen we vrijdag aankwamen in Ermelo werd door de kinderen snel een beddenindeling gemaakt en de bedden werden opgemaakt. Ondertussen gingen de eerste zakken snoep open en konden de ouders die gereden hadden nog genieten van koffie en thee. 

We begonnen het kamp met een kennismakingsspel waarbij we in verschillende groepjes zo veel mogelijk dierenplaatjes moesten zoeken in het Kamphuis en buiten op het terrein. Iedereen ging direct fanatiek met de opdracht aan de slag. Nadat de winnaar bekend was gemaakt was het tijd om warme kleren aan te doen want we gingen naar het bos. In het bos moesten de groepjes op zoek naar verschillende dieren en bij die dieren opdrachten uitvoeren om punten te verzamelen. Sommige dieren waren in het donkere bos erg goed verstopt, dus het was niet altijd makkelijk. Toen alle dieren gevonden waren en alle opdrachten waren uitgevoerd was het tijd om terug te gaan naar het Kamphuis, waar we nog lekkere warme pannenkoeken konden eten.  Door de pannenkoeken was iedereen weer opgewarmd en was het tijd om naar bed te gaan. Er werd echter nog heel lang gekletst…

Zaterdagochtend was het niet meer nodig om de kinderen wakker te maken. Nog voordat de wekker van de leiding ging, waren bijna alle kinderen al wakker. We hebben met zijn allen lekker ontbeten en daarna vertrokken we weer naar het bos. In het bos hebben we levend stratego gespeeld. Zowel team rood als team blauw waren heel erg fanatiek en wilden per se winnen. Gelukkig was er tussendoor even pauze voor wat drinken met wat lekkers zodat iedereen kon opladen. Na de pauze speelden we nog een potje en de uiteindelijke winnaar was team blauw. Door de catering zijn er broodjes, drinken en fruit naar het bos gebracht en hebben we met z’n allen gegeten. Het begon te regenen dus we zijn snel terug gereden naar het Kamphuis.

Na wat vrije tijd in het Kamphuis begon de creatieve sport- en spelmiddag. In verschillende groepjes gingen de kinderen aan de slag om versiering te knutselen voor de bonte avond en buiten werd 30-seconds in thema gespeeld en werd er een estafette met water afgelegd. Tot slot werd de airtrack omgetoverd tot buikschuifbaan. Nadat iedereen was opgewarmd onder de douche hebben we weer lekker met elkaar gegeten. De laatste dingen voor de bonte avond werden nog voorbereid. 

De bonte avond werd gepresenteerd door Freek en Vonk. Van hen kregen we tips en vragen hoe we het beste op Safari konden gaan en waar we op moesten letten. Er werden verschillende spelletjes en quizzen gespeeld tijdens de bonte avond, en tussendoor konden verschillende groepjes een act laten zien. We hebben met elkaar gekeken naar dansjes en toneelstukjes. 

We hebben na de bonte avond gezellig met elkaar bij een kampvuur gezeten en liedjes gezongen. Een aantal kinderen waren toch wel heel erg moe na een kort nachtje en een hele drukke dag, dus de jongste kinderen gingen lekker slapen. De oudere kinderen hebben nog een spannend smokkelspel gespeeld in het bos. Toen zij ook weer terug waren in het Kamphuis was het heel snel stil en lag iedereen snel te slapen. 

Op zondag begonnen we na het ontbijt de dag met een kampdienst. We hebben met elkaar gezongen, gebeden en er werd een verhaal verteld. Na de dienst heeft iedereen vast zijn spullen ingepakt want het was alweer bijna tijd om te vertrekken. Gelukkig konden we eerst nog genieten van een broodje knakworst. We sloten het kamp af met nog meer spelletjes in de zon. Er werd op de airtrack gesprongen, ledematentwister gespeeld en de tennisballenbingo werd gedaan. 

Wij hebben met z’n allen heel erg genoten van weer een ontzettend leuk weekend kamp met veel leuke activiteiten, weinig slaap en heel veel snoep. Tot volgend jaar!

 

DOSkamp 2023

DOS-kamp: Wat is dat eigenlijk?

22-23-24 september gaan we weer op kamp!

We gaan naar kamphuis ‘de Zandkamp’ in Ermelo. De afgelopen jaren zijn we hier ook geweest.

Daar is een hele grote zaal waar we kunnen eten en activiteiten kunnen doen. De meeste activiteiten doen we buiten. Daar is een heel groot grasveld, met speeltoestellen.

Er zijn 4 slaapzalen. De deelnemers worden op leeftijd ingedeeld in de slaapzalen, zodat de jongere kinderen goed aan hun slaap kunnen komen en de oudere 's avonds nog wat lol kunnen hebben in de slaapzaal. In elke slaapzaal slaapt ook leiding.

Het DOS-kamp is een ‘braaf’ kamp. De sfeer is altijd goed en er gebeurt geen rottigheid.

Er is plek voor maximaal 55 deelnemers en daarbij ongeveer 15 leiding.

Alle kinderen worden ingedeeld in een groepje van 3 tot 6 kinderen van dezelfde leeftijd die gekoppeld worden een vaste leiding. Deze leiding is het hele weekend aanspreekpunt als er iets is, zorgt ervoor dat ze klaar staan als we een spel gaan doen of naar het bos gaan en dat ze dan de juiste kleding aan hebben. Ook 'brengt' deze leiding de kinderen van zijn/haar groepje 's avonds naar bed.

Tijdens de spellen worden de deelnemers gemixt. De ene keer met alle leeftijden door elkaar (bv bij een bosspel in het donker, dan letten de oudere deelnemers op de jongere kinderen), maar soms zijn de groepjes wel op leeftijd.

Wat doen we zoal: vrijdagavond en zaterdagochtend bosspellen, zaterdagmiddag sport en creatief, 's avonds bonte avond en daarna kampvuur. Op zondag is er een soort kerkdienst en ‘s middags doen we nog een aantal leuke spellen. Ook gaat de airtrack mee, waar we op diverse momenten tijdens het kamp plezier op hebben.

Op zaterdag teruggaan is mogelijk.

We hopen dat jullie zo een indruk hebben gekregen van het kamp en dat jullie gezellig meegaan!

Alle jeugdleden (vanaf groep 5) hebben een mail gekregen en kunnen zich opgeven. Let op! VOL = VOL

Mochten er nog vragen zijn, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het seizoen zit erop!

Het seizoen 2022-2023 zit er weer op. 
We hebben weer genoten van het enthuosiasme van al onze leden en van de support van alle ouders en verzorgers. 
De nieuwsbrief met het laatste nieuws, een terugblik en vooruitblik zit weer in jullie mailbox en komt binnenkort ook hier op de website. 

Aan het begin van het nieuwe seizoen zullen we jullie op de hoogte brengen over hoe we zullen starten. 
We starten in ieder geval weer vanaf 28 augustus. 

Een hele fijne zomer voor iedereen en we zien jullie graag weer in het nieuwe seizoen!

Bestuur DOS

Slot BBQ

Op vrijdagavond 30 juni was de Slot BBQ, alweer het einde van het seizoen! Dit keer op de Koninginneweg bij Familie van Randeraard. 

Alle leeftijden vanaf groep 5-6 tot Sportfit waren uitgenodigd, met 37 leden was het een gezellige avond!  De jongere kinderen konden heerlijk spelen in de tuin, op de trampoline of schommel. Of op het speelveldje naast het huis voetballen en natuurlijk ook een beetje turnen. 

De volwassenen zaten of stonden gezellig te kletsen! Er werd heerlijk genoten van al het lekkers dat was meegenomen door iedereen. Ook werd er genoten van het vlees gebakken door de bekende BBQ-chefs Eva P. en Jennifer.

Nadat alles was opgeruimd, hebben de oudere meiden nog geturnd en toen was het dan echt tijd om lekker te gaan genieten van de vakantie! 

Tot volgend jaar!

Onderlinge wedstrijden 2023

Eindelijk kon het toch doorgaan: De onderlinge wedstrijden waar alle turnleden weer konden laten zien wat ze kunnen!

Op zaterdag 10 juni waren de onderlinge wedstrijden weer, wat later in het jaar dan normaal. Het was daarom wat warmer in de zaal, maar ondanks dat konden alle turnleden laten zien wat ze de afgelopen tijd hadden geleerd, dit keer niet in de Kuil maar in de Sporthoeve.

De eerste 2 rondes waren de jongste leden aan de beurt. Voor hen was er diploma-gymmen.

De kleuters deden een eigen parcours.

Verder werden er verschillende elementen laten zien, de koprol, radslag, streksprong, spreidhoeksprong, handstandplatval en nog veel meer. Alle meisjes werden gejureerd op wat ze konden. In deze rondes zat geen wedstrijdelement. Meedoen is belangrijker dan winnen, vinden ze bij DOS. Voor iedereen was er een diploma en een medaille.

In ronde 3 en 4 turnden de meisjes vanaf groep 6, ingedeeld in verschillende niveaus. Zij streden wel om medailles. Er werd keurig gewerkt op alle onderdelen. 

De sfeer was de hele dag heel gezellig en feestelijk. En de trainsters zijn erg trots op alle turnleden!
Alle foto's van deze dag zijn te zien onder het tabblad 'beeldmateriaal'

Onderlinge wedstrijden 2023 (foto 1) Onderlinge wedstrijden 2023 (foto 2)

Tweede finale teamcompetitie

Zaterdag 15 april was de finaledag van de regionale turncompetitie. DOS deed met twee groepen mee. Het slot van de turncompetitie volgde op een roerige trainingsperiode. Vanwege de lekkage in de Kuil zijn we nog steeds genoodzaakt om op verschillende locaties elders te trainen. Ondanks dit nadeel hebben de meiden van de selectie prima oefeningen laten zien. De oudste meiden waren in ronde 3 aan de beurt. Zij kwamen uit op sprong, brug, balk en vloer. Vooral op vloer wisten ze zeer goede oefeningen neer te zetten. In ronde 4 bestond het team helaas nog maar uit twee meiden. Andere teamleden waren geblesseerd. Ook al waren zij maar met twee turnsters, toch hebben zij heel knap de tweede plaats weten te behalen en hebben zij zich zichtbaar verbeterd ten opzichte van hun vorige wedstrijd. 

We zijn ze trots op de prestaties van al deze turnsters! 

Tweede finale teamcompetitie (foto 1) Tweede finale teamcompetitie (foto 2) Tweede finale teamcompetitie (foto 3)